Ce să cauți la o tastatură pentru jocuri?

28/02/2022
Ce să cauți la o tastatură pentru jocuri

Cele mai multe tastaturi gaming sunt o componentă majoră a unei platforme de PC pentru jocuri. Tastatura potrivită este un instrument esențial în arsenalul unui jucător, iar o tastatură de gaming special creată depășește cu mult posibilitatea de a-ti permite să joci bine.

Ce face o tastatură de gaming atât de specială și cum îți poți da seama care este potrivită pentru tine?

3 componente cheie ale unei tastaturi pentru jocuri

Atunci când alegi o tastatură de gaming, există trei domenii majore de luat în considerare: dimensiunea, mecanica și opțiunile de personalizare.

Dimensiunea tastaturii

Probabil ai observat deja că unele tastaturi au mult mai multe taste ca altele. Acest lucru este evident mai ales pe laptopuri, unde dimensiunea ecranului dictează, de obicei, câte butoane se vor încadra pe tastatură.

O tastatură de „dimensiune completă” este una care are 104 (sau 105) taste, inclusiv secțiunea completă alfanumerică QWERTY, un pad numeric dedicat, taste funcționale dedicate și un set de patru taste direcționale pentru cursor. Tastaturile de dimensiune completă sunt cel mai raspandit stil și, în funcție de suprafața de lucru, pot fi mari. Unii jucători consideră că tastatura numerică pune prea mult spațiu între tastele pe care trebuie să le folosească cu mâna stângă și mouse. Dar dacă tastatura numerică este importantă pentru tine, o tastatură de dimensiune completă este calea de urmat.

Dacă poți trăi fără tastatura numerică, o dimensiune mai mica este o alegere bună. Obține un desktop mai mic prin scăparea întregii secțiuni a tastei numerice. Restul rămâne, inclusiv cele mai importante taste de cursor. Majoritatea jucătorilor vor descoperi că dimensiunea mai mica le oferă tot ce au nevoie.

Mecanica

A doua considerație este mecanica tastaturii. Prin aceasta, ne referim la felul în care tastele înregistrează că au fost apăsate și cum se simt și sună atunci când sunt apăsate. Cele mai multe tastaturi standard de pe piață folosesc o variație a tehnologiei „membrană” sub fiecare tastă.

Tastaturile pe bază de membrană sunt ieftine de realizat și permit modele foarte subțiri, datorită stratului de cauciuc sau silicon care acționează atât ca „arc”, cât și ca contact electric. Tastaturile cu membrană sunt extrem de versatile, dar adesea le lipsește un „click” distinct, ceea ce face dificil să știi din punct de vedere tactil dacă ai apăsat tasta complet (și ai înregistrat acea apăsare pe computer). Pentru jucători, această senzație spongioasă sau moale, pur și simplu nu este suficient de precisă pentru nevoile lor.

Tastaturile mecanice sunt un pic o întoarcere la designul de tastatură de acum zeci de ani. Sub fiecare dintre chei – care tind să fie mult mai înalte decât cheile noi – este un comutator mecanic dedicat. Aceste comutatoare au propriile lor carcase, arcuri și tije și oferă un click care este atât foarte audibil și foarte tactil (poți simți cu adevărat momentul în care mecanismul se conectează la contactul electric). 

Dacă iei în serios jocurile, probabil că vei dori o tastatură mecanică dacă nu ai deja una. Nu numai că sunt mai precise și, cu un feedback mai bun, sunt și mult mai dure ca tastaturile standard. Majoritatea cheilor mecanice pot rezista la 40-50 de milioane de click-uri înainte de a fi înlocuite.

Opțiuni de personalizare

Tastatura potrivită pentru jocuri îți poate oferi un avantaj când vine vorba de viteză și preferințe personale. Unele tastaturi pentru jocuri vin cu un set dedicat de butoane – de obicei o coloană în partea stângă – care pot fi programate pentru a executa macrocomenzi în joc (o combinație predefinită de acțiuni). În jocurile complexe precum World of Warcraft, în mod normal trebuie să tastezi o comandă sau să folosești mouse-ul pentru a face click pe o anumită pictogramă, pentru a declanșa o macrocomandă. Atribuind o macrocomandă unui buton macro de la tastatură, o singură apăsare a tastei este tot ce ai nevoie – o comoditate uriașă, mai ales dacă timpii de reacție trebuie să fie scurti. În mod surprinzător, unele laptop-uri pentru jocuri oferă și această caracteristică.

Schimbarea comutatoarelor mecanice de sub fiecare tastă poate personaliza și mai mult tastaturile mecanice de jocuri. Preferi un arc mai moale sub tastele WASD, dar un click mai ferm pentru bara de spațiu și tasta Enter? Pur și simplu scoate capacul cheii și schimbă comutatorul. Vorbind despre capacele tastelor, pe tastaturile mecanice de jocuri, acestea pot fi schimbate și cu o textură diferită sau pentru imprimare personalizată pe partea de sus.

Acum că ai o idee despre cum și de ce o tastatură de gaming îți poate duce jocul la următorul nivel – indiferent de jocul pe care îl joci – asigură-te că consulți gama noastră minunată de accesorii pentru jocuri.

Comentarii

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu