Jocuri de construit

Să te joci cu bebelușul tău îi aduce doar zâmbete dulci, și râsete. Potrivit cercetătorilor și experților în dezvoltarea copilului, jocurile simple, de zi cu zi, pot stimula dezvoltarea creierului bebelușului, favorizând creșterea în limbaj, știință, matematică și abilități organizaționale (numite funcții executive), împreună cu învățarea socială și emoțională.

Bebelușii care se joacă învață despre ei înșiși și despre lumea lor. Întotdeauna joacă jocuri care sunt de fapt experimente. De fiecare dată când un bebeluș își lasă lingura pe un scaun înalt, își dă seama despre lumea exterioară și cum funcționează.

Stivuirea și construirea pieselor din jocuri sunt foarte distractive. Stivuirea și construirea sunt bune pentru abilitățile de învățare creativă, de rezolvare a problemelor și de calcul timpuriu ale copiilor. Copiii pot construi și stivui cu blocuri, cuburi și lucruri din jurul casei tale.

De ce sunt bune jocurile pentru copiii ce implica stivuire și construire?

A stivui blocuri, cutii sau perne într-un turn și apoi a le da jos este foarte distractiv. De asemenea, este grozav pentru dezvoltarea creativității copiilor și pentru rezolvarea problemelor.

Prin stivuirea și mutarea pieselor din jocurile de construit, copiii învață cum să echilibreze lucrurile pentru a menține un turn în poziție verticală. Aceste jocuri îi ajută pe copii să practice si sa dezvolte abilitățile de coordonare. Aceste jocuri îi inițiază pe copii în abilitățile timpurii de calcul, cum ar fi mărimea, înălțimea, comparația, ordinea și așa mai departe. De exemplu, de câte blocuri am nevoie pentru a face turnul atât de înalt? Ar trebui să pun mai departe cutia mai mare sau cutia mai mică?

Privind turnul căzând poate fi distractiv, iar acest lucru îi poate motiva pe copii să încerce din nou. Copilul tău poate construi și stivui cu blocuri și cuburi. Obiectele de zi cu zi din jurul casei sunt bune și pentru stivuire și construcție. Acestea pot include:

  • Recipiente și pahare din plastic
  • Cutii de carton
  • Jucării mici
  • Domino sau zaruri
  • Perne

Cum să joci aceste jocuri impreuna cu copilul tău?

Eliberează un spațiu suficient de mare pentru lucrurile pe care copilul tau vrea să le stivuească. Poate fi pe podea pentru blocuri sau cutii mari sau la masă pentru stive mai mici. Încurajează-ți copilul să vadă cât de sus poate construi. Vorbește despre ce se întâmplă. De exemplu, „Poți să pui cubul pe altul?” sau „A fost dificil de echilibrat? Bine făcut.” Descrie poziția și dimensiunea cuburilor. De exemplu, „Ai pus blocul mare deasupra blocului mic.”

Când turnul va cădea în cele din urmă, incurajeaza-ti copilul să încerce din nou. De exemplu, „Boom! A fost distractiv. Putem să-l facem mai înalt de data aceasta? Ai putea combina jocul cu stivuirea în exterior cu apă. Încearca să stivuiți impreuna recipiente de plastic și apoi să turnați apă peste partea de sus dintr-o cutie de apă sau ulcior. Intreaba-ti copilul de ce îi amintește. O cascada?

Adaptarea jocurilor de stivuire și construcție pentru copii de diferite vârste

Blocurile mari, obișnuite, sunt cel mai ușor de stivuit pentru copilul tău mai mic. Lucrurile moi, cum ar fi pernele, sunt, de asemenea, distractive și sigure pentru ca copilul tău mai mic să le strângă și să le răstoarne.

Copilul tău mai mare s-ar putea bucura de provocarea de a stivui articole neregulate, cum ar fi cutii de carton de diferite dimensiuni, sau de a construi o construcție mai mare, cum ar fi un zid sau un fort.

Discount 20%
149.00 Lei 119.00 Lei
+
Discount 38%
79.00 Lei 49.00 Lei
+
Discount 38%
79.00 Lei 49.00 Lei
+
Discount 38%
79.00 Lei 49.00 Lei
+
Discount 38%
79.00 Lei 49.00 Lei
+
Discount 38%
79.00 Lei 49.00 Lei
+
Discount 20%
199.00 Lei 159.00 Lei
Momentan Indisponibil
Discount 20%
149.00 Lei 119.00 Lei
Momentan Indisponibil
Discount 20%
149.00 Lei 119.00 Lei
Momentan Indisponibil
Discount 20%
149.00 Lei 119.00 Lei
Momentan Indisponibil
Discount 20%
50.00 Lei 40.00 Lei
Momentan Indisponibil
Discount 21%
33.00 Lei 26.00 Lei
Momentan Indisponibil
Vezi inca 9 produse
  • Jocuri de construit
Filtre produs
Abilitati dezvoltate
Culoare
Pentru
Poveste/Personaj
Varsta
Marca