Termene si conditii

I. Despre Noi

     Serviciul https://www.kubato.ro/ este oferit de Lila Rossa Engros S.R.L.  cu sediul in Bd. Voluntari, nr. 81A, oras Voluntari, Romania, 077190 inmatriculata in Registrul Comertului sub nr. J23/3719/2016, avand cod unic de inregistrare RO30482602, denumita in cele ce urmeaza Societatea.

     Ne puteti contacta prin urmatoarele mijloace:

     Prin posta la adresa de corespondenta: Bd. Voluntari, nr. 81A, oras Voluntari, Romania, 077190.

     Prin e-mail la urmatoarele adrese:

     comenzi@kubato.ro - pentru intrebari referitoare la procedura de plasare a comenzilor, metode de plata, metode de livrare, cereri money back, etc.;

     comenzi@kubato.ro - pentru initiere colaborari si parteneriate.

     Prin telefon la numarul: 031 640 2323

II. Despre Kubato

     Kubato este un serviciu e-commerce care ofera utilizatorilor sai posibilitatea de a intra in posesia produselor afisate. Achizitia produselor se face pe baza comenzilor primite prin site sau telefon. 

III. Proprietatea Intelectuala

     Intregul continut al acestui Site (texte, imagini, grafice, butoane, programe, elemente de grafica web, scripturi etc.) este proprietatea Promotorului Legal si a partenerilor sai si este protejat conform Legii drepturilor de autor si a altor legi privind dreptul de proprietate intelectuala. Elementele de continut nu pot fi reproduse decat cu acordul expres al Promotorului Legal si cu mentiunea exacta a sursei de informare.

     Combinarea acestora (design-ul site-ului) este proprietatea exclusiva a Promotorului Legal si este protejata de aceleasi legi. Folosirea fara acordul scris a oricaror elemente enumerate mai sus se pedepseste conform legilor in vigoare. 

     Continutul si designul Kubato, precum si orice alt material avand legatura cu acesta trimis dvs. prin email sau furnizat dvs. prin orice alta modalitate (exemplu: articole, design, descriere produse si orice altemateriale), apartin Societatii si/sau colaboratorilor sai - acolo unde acest lucru este specificat in mod expres - (drept de autor) si sunt protejate de legislatia privind proprietatea intelectuala. Nu puteti utiliza, reproduce sau permite nimanui sa utilizeze sau sa reproduca materialele Kubato fara a detine o permisiune scrisa, prealabila din partea Societatii.

     Nu puteti folosi cadre (frames in sensul limbajului HTML) sau tehnici de incadrare (framing techniques in sensul limbajului HTML) pentru marci, logo-uri, sau alte informatii protejate de legea copyrightului (inclusiv imagini, texte, interfete, formulare) ale Kubato fara a detine o permisiune scrisa, prealabila, din partea Societatii.

     Este permisa crearea limitata, revocabila si neexclusiva a hiperlinkurilorcatre pagina de index a Kubato, atata timp cat aceasta actiune nu prezinta serviciul Kubato intr-o lumina falsa, inselatoare, derogatorie sau ofensiva. Nu puteti folosi logo-ul firmei sau alte proprietati grafice, sau marci ca parte a hyperlinkurilor fara a detine o permisiune scrisa, prealabila,din partea Societatii. 

IV. Inregistrarea ca utilizator

     Site-ul Kubato poate fi accesat in mod gratuit, iar simpla navigare in paginile acestuia nu este conditionata de inregistrarea ca utilizator (crearea unui cont de utilizator pe Site). Pentru a beneficia insa de anumite servicii oferite de Site, precum achizitionarea produselor oferite de acesta, primirea newsletterului Kubato sau verificarea situatiei unor comenzi proprii, va trebui sa va inregistrati ca utilizator (sa va creati un cont de utilizator pe Site). Inregistrarea ca utilizator presupune acceptarea prealabila de catre dvs. a Termenelor si Conditiilor de utilizare a Kubato si a Politicii de Confidentialitate a acestuia. Aceste reglementari constituie baza contractuala a raporturilor dintre utilizatori si Societate.

     Intrucat prevederile Termenielor si Conditiilor de utilizare si ai Politicii de Confidentialitate pot fi modificate, va rugam sa le revedeti periodic. In conditiile in care nu veti mai fi de acord cu prevederile acestora, va rugam sa nu mai accesati/folositi serviciile Kubato.

     Daca folositi acest Site, sunteti responsabili cu privire la pastrarea confidentialitatii datelor de acces in contul dvs. de utilizator, creat pe Site si sunteti de acord sa va asumati responsabilitatea pentru toate activitatile efectuate din contul dvs. de utilizator, creat pe Site.

     Kubato poate vinde produse pentru copii sub 14 (paisprezece) ani, dar le vinde adultilor, care sunt autorizati sa efectueze plati online cu cardul sau prin orice alta metoda de plata acceptata de Kubato. Daca aveti mai putin de 14 (paisprezece) ani, puteti achizitiona produsele Kubato, numai cu ajutorul unui parinte sau tutore.

     Kubato isi rezerva dreptul de a inchide conturi de utilizatori, de a modifica sau elimina texte, imagini, hyperlinkuri, sau de a refuza vanzarea deproduse, la propria sa discretie. 

V. Datele Personale

     Prin inregistrarea ca utilizator al Kubato va vom solicita o serie de date personale, precum numele si prenumele, adresa de email, data nasterii, dar si alte informatii cu caracter personal, care sa permita identificarea dvs. ca utilizator al serviciului Kubato. De asemenea, pentru a va abona la newsletterul sau alertele Kubato va trebui sa ne comunicati o adresa de e-mail valida precum si alte date legate de dvs. Va rugam sa accesati pagina in care va este prezentata Politica de Confidentialitate pentru a va informa cu privire la informatiile colectate de Kubato, cu privire la modul in care sunt folosite acestea, precum si la drepturile cu privire la protejarea intimitatii dvs. 

VI. Procedura de cumparare

     Pentru a cumpara si intra in posesia produselor oferite spre vanzare pe Kubato este necesara parcurgerea urmatoarelor etape:

     - identificarea si alegerea produselor

     - inregistrarea dvs. ca utilizator Kubato(optional)

     - efectuarea platii produselor.

     Plata se efectueaza online sau prin transfer bancar/ordin de plata, in conditiile reglementate la Capitolul VII, iar costul final va contine pretul produsului comandat cu TVA inclus, pretul livrarii si, daca este cazul, pretul timbrului verde, in conformitate cu dispozitiile HG448/2005.

     - livrarea produselor comandate si achitate va fi insotita, daca este cazul, de certificatul de garantie, de certificatul cu privire la service-ul post-vanzare asigurat de catre producator/importator/distribuitor si/sau alte certificate daca este cazul.

     Prin lansarea unei comenzi electronice sau telefonice pe Kubato, sunteti de acord cu forma de comunicare (telefonica sau prin e-mail) prin care Site-ul isi deruleaza operatiunile.

VII. Cum cumpar 

     VII.1. Preturile

     Cu exceptia cazurilor in care este prevazut altfel, preturile produselor afisate pe Kubato reprezinta preturile finale de cumparare si includ TVA (taxa pe valoare adaugata de 19%, valabila in Romania). Preturile finale de cumparare pot fi preturi sugerate de catre producatori sau furnizori, sau pot fi estimate in functie de preturile standard practicabile la nivelul industriei produsului comercializat. Preturile finale de cumparare pot sa nu reprezinte cele mai competitive preturi de pe un anumit segment de produse sau pentru o anumita perioada.

     Kubato si furnizorii sai nu isi asuma responsabilitatea pentru greselile de afisare referitor la preturile, caracteristicile sau imaginile produselor. In cazul in care o comanda nu poate fi onorata din cauza unor astfel de erori, Kubato isi rezerva dreptul de a anula comanda respectiva fara o notificare prealabila.

     Magazinul online Kubato face toate eforturile in a furniza informatii corecte despre pretul si caracteristicile produselor. Cu toate acestea, exista posibilitatea ca unele preturi sa fie eronate. In cazul inregistrarii unei comenzi cu un pret derizoriu, Kubato are dreptul sa anuleze comanda Cumparatorului.

     Vanzatorul isi rezerva dreptul DE A ANULA comanda, FARA NICI o obligatie ulterioara a vreunei parti una fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese, in urmatoarele situatii, si nu numai:

     - preturile afisate pe site-ul Kubato se incadreaza in categoria PRET DERIZORIU, si sunt rezultatul unei erori materiale , erori de sistem , server sau de comunicatii, intre gazda si serverul de web-hosting sau in situatia in care bazele de date au fost corupte /deteriorate / alterate/ sau supuse unui atac informatic, cum ar cele de tip DENIAL OF SERVICE ( DOS),social engineering, BOTNET, cal troian, s.a.m.d

     - produsul/produsele comandat/e este in stare fizica necorespunzatoare fiind deteriorat sau distrus, impropriu pentru comercializare sau nu se mai afla pe stocul propriu sau al furnizorilor sai / NU se mai pot comanda, fiind retrase de pe piata de catre producator /importator /distribuitor, si au fost in consecinta inlocuite de alt model/alta generatie/alta clasa de produse;

     - datele furnizate de catre Client/Cumparator, pe Site-ul Kubato sunt incomplete si/sau incorecte. 

     VII.2. Metode de plata

     Pentru efectuarea platii produselor comandate, puteti alege dintre urmatoarele metode de plata: transfer bancar/ordin de plata sau numerar/cash la livrare. Daca ati ales ca metoda de plata transferul bancar/ordin de plata, urmatorul ecran va multumeste pentru comanda plasata si va ofera informatiile relevante pentru comanda si plata. Aceste informatii le veti primi si prin e-mail, sub forma unei facturi (detalii in cap. VII.2.1). Daca ati ales sa platiti numerar/cash la livrare, dupa plasarea comenzii veti primi prin e-mail informatiile relevante pentru comanda dvs., sub forma unei facturi, urmand sa efectuati plata produsului catre persoana care efectueaza livrarea. 

          VII.2.1. Cum cumpar si platesc produse de pe site-ul Kubato printransfer bancar/ordin de plata?

          Puteti cumpara produse prin Kubato urmand 3 pasi:

          a. Selectati produsul pe care doriti sa-l achizitionati si apasati pe linkul "Comanda acum".

          b. Introduceti/confirmati datele dvs. personale.

          Aceste informatii sunt necesare pentru procesarea corecta si eficienta a comenzii plasate de catre dvs. Va rugam sa completati corect formularul si sa indicati persoanele catre care se face facturarea si livrarea. Adresa de e-mail are importanta extrema deoarece informatiile legate de comanda si produsele comandate vor fi transmise prin e-mail. O adresa de e-mail incorecta incetineste intregul proces de comanda. Mai mult de atat, Societatea nu va putea sa va contacteze si sa va informeze asupra starii comenzii dvs. Daca adresa de livrare nu este aceeasi ca adresa de facturare, indicati acest lucru prin debifarea optiunii. Adresa pentru livrare este aceeasi cu adresa de facturare de la sfarsitul formularului. Alegeti metoda dorita de plata si confirmati datele alegand "Pasul urmator". Daca adresa de livrare,sau adresa de facturare, sau ambele adrese nu sunt aceleasi cu adresele pe care le aveti inregistrate in contul de utilizator de pe Site, inainte de a trece la urmatorul pas din procesul de plasare a comenzii, introduceti adresele de facturare si/sau de livrare valabile pentru comanda respectiva. Daca ati ales metoda de plata Transfer bancar/ordin de plata, veti primi prin e-mail o factura cu toate datele privitoare la comanda dvs., urmatorul pas fiind efectuarea platii in cel mai scurt termen. In procesul efectuarii platii prin transfer bancar/ordin de plata, trebuie sa mentionati la sectiunea Detalii de plata a ordinului de plata, numarul facturii primite prin email, care reprezinta confirmarea comenzii plasate. 

IX. Garantie si service postvanzare

     Pentru orice detalii legate de garantie va rugam sa contactati departamentul de service. Toate produsele comercializate au o garantie de 2 ani ce poate fi prelungita prin pachetele de garantie extinsa cese pot cumpara pe acest site. 

X. Descrierea si returnarea produselor

     Kubato depune toate eforturile pentru ca informatiile prezentate pe website sa fie cat se poate de precise. Cu toate acestea, Kubato nu garanteaza ca descrierile produselor sau a altor tipuri de materiale care au legatura cu acestea sunt precise, complete, curente sau fara erori. Daca un produs oferit de Kubato este diferit fata de descrierea aferenta acestuia de pe website, il puteti returna respectand prevederile Politicii de returnare a produselor a website-ului si in conformitate cu legislatia romana in vigoare.

     X.I.Termenul exercitarii dreptului legal de retragere

     Consumatorul ii revine dreptul sa notifice in scris (formularul de retur care se regaseste in contul personal de pe website-ul www.kubato.ro) comerciantului ca renunta la achizitie fara a invoca un motiv si fara penalitati, Conform Ordonantei nr. 34/2014, privind drepturile consumatorului. Produsele se returneaza in termen de 14 zile calendaristice, de la primirea coletului.

     X.II Dispozitii generale aplicabile returului produselor

     In cazul in care intelegeti sa valorificati acest drept, aveti obligatia de a returna produsele intr-o stare care sa permita repunerea lor in vanzare (nedeteriorat, cu accesoriile aferente, prospecte, in starea in care a fost livrat etc), in termen de 14 zile calendaristice de la data la care Cumparatorul sau o parte terta, alta decat transportatorul, indicate de Cumparator, intra in posesia fizica a produselor.

     X.III Produsele exceptate de la exercitarea dreptului legal de retragere

     Consumatorul nu poate returna produsele achizitionate:

     - care au certificat de garantie extinsa, cu exceptia cazurilor in care partile au convenit altfel;

     - produsele care au fost personalizate;

     - produsele care nu mai pot fi reutilizate din motive de igiena sau protectie a sanatatii (de exemplu: produsele de ingrijire, de machiaj care au fost desigilate etc).

     X.IV Consecintele exercitarii dreptului contractual de retragere

     In contextul in care produsele fac obiectul dreptului legal de retragere i se vor rambursa toate sumele achitate Kubato cu titlu de plata pentru comanda cu privire la care s-a exercitat dreptul de retragere, cu exceptia costurilor de livrare.

     In temeiul art. 13(2) din Ordonanta de Urgenta nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor, Consumatorul intelege si isi da in mod expres consimtamantul ca rambursarea sumelor sa se efectueze exclusiv prin transfer bancar, sens in care se obliga sa furnizeze catre Kubato datele unui cont bancar pentru transferul sumelor. Rambursarea se va face in termen de maxim 14 zile de la primirea coletului. Kubato are dreptul de a amana rambursarea pana la data la care primeste inapoi produsele. Produsele returnate vor fi expediate de Cumparator catre Destinatar SC Lila Rossa Engros SRL, adresa - Bd. Voluntari , nr. 81A, oras Voluntari.

     X.V Modalitatile de exercitare a dreptului legal de retragere si a dreptului contractual de retragere

     Cumparatorul sau, dupa caz, destinatarul Comenzii, pentru a-si exercita dreptul de retragere, trebuie sa informeze expres Kubato decizia sa de a se retrage din prezentul contract, utilizand o declaratie neechivoca/ formular de retur. Cumparatorul poate completa si transmite electronic de pe site-ul www.kubato.ro formularul standard de retragere pus la dispozitie sau orice alta declaratie neechivoca, folosirea formularului standard nefiind obligatorie. Pentru a respecta termenul-limita de retragere este suficient ca Cumparatorul sa trimita comunicarea privind exercitarea dreptului de retragere inainte de expirarea perioadei de retragere.

     X.VI Returnarea coletului prin curier

     Cumparatorul sau destinatarul Comenzii, care doreste sa-si exercite dreptul de retragere, returnand produsul prin curier, trebuie sa trimita coletului cu confirmare de primire la Kubato, SC Lila Rossa Engros SRL, adresa - Bd. Voluntari , nr. 81A, oras Voluntari.

Atunci cand Cumparatorul/destinatarul Comenzii nu demonstreaza ca a predat efectiv produsul unui transportator conform celor de mai sus, toate riscurile legate de returnarea produsului sunt in sarcina Cumparatorului sau a destinatarului Comenzii.

     X.VII Cheltuieli

     In conformitate cu articolul 14 (2) din Ordonanta de Urgenta nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, cheltuielile de returnare a produselor vor fi suportate de Cumparator. Prin exceptie, in cazurile de neconcordanta intre produsele livrate si comanda, cheltuielile de returnare vor fi suportate de Kubato. 

XI. Recenzii, comentarii, comunicari si alte tipuri de continut

     Utilizatorii pot posta recenzii, comentarii sau alte tipuri de continut; trimite sugestii, idei, pune intrebari, propune articole sau, alte tipuri de materiale, atata timp cat continutul acestora nu este ilegal, obscen, amenintator, defaimator, nu incalca dreptul la intimitate sau legea cu privire la protejarea proprietatii intelectuale; nu contine virusi informatici, comunicari comerciale, politice, care instiga la ura sau intoleranta pe motiveetnice, religioase, rasiale, de orientare sexuala, mesaje colective sau alte forme de  spam. In vederea postarii de recenzii, comentarii, comunicari sialte tipuri de continut, nu puteti folosi adrese de e-mail sau identitati false. Kubato isi rezerva dreptul, dar nu are obligatia de a elimina sau edita toate tipurile de continut postate de catre utilizatori si nu are obligatia de a revedea periodic acest continut. Odata cu postarea de recenzii, comentarii, comunicari si alte tipuri de continut pe Kubato, transmiteti, in afara cazurilor in care Societatea indica altfel, drepturile de proprietate intelectuala, in mod neexclusiv, perpetuu, irevocabil, asupra materialelor postate. Societatea are dreptul de a modifica, reproduce, transmite, adapta, publica, distribui materialele postate de catre utilizatori, prin orice mijloc de comunicare in masa, din orice tara. Prin postarea de recenzii, comentarii, comunicari si alte tipuri de continut pe Kubato, cedati dreptul Societatii de a folosi numele dvs. in relatie cu materialele postate; garantati ca detineti sau controlati intr-o alta forma, dreptul de proprietate intelectuala asupra materialelor pe care le postati; ca materialele postate nu violeaza nici una dintre conditiile de postare ale recenziilor, comentariilor, comunicarilor si alte forme de continut din partea utilizatorilor, ale Kubato.

     Kubato are dreptul, dar nu obligatia de a monitoriza, edita sau sterge orice tip de continut sau activitati ale utilizatorilor pe Site. Kubato nu este responsabil si nu isi asuma responsabilitatea pentru nici unul dintre materialele postate de catre alte terte parti pe Site. Kubato are dreptul de a nu publica toate comentariile si articolele propuse de catre utilizatori. 

XII. Forta Majora

     Kubato, afiliatii sau/si in general furnizorii de produse sau servicii catre Kubato nu pot fi facuti responsabili pentru nici o intarziere sau eroare rezultand direct sau indirect din cauze care nu depind de vointa Kubato. Aceasta exonerare include, dar nu se limiteaza la: erorile de functionare a echipamentului tehnic de la Kubato, lipsa functionarii conexiunii la internet, lipsa functionarii conexiunilor de telefon, virusii informatici, accesul neautorizat in sistemele Kubato, erorile de operare, precum si cazurile de forta majora stipulate de legislatia romana in vigoare. 

XIII. Publicitatea

     Kubato poate afisa, in paginile sale, reclame la produsele din oferta s aprecum si la produse ori servicii apartinand tertilor. Prin utilizarea Kubato si prin acceptarea Termenelor si Conditiilor de utilizare ale acestuia si a Politicii de confidentialitate, va exprimati in mod direct acceptul de a fi destinatarul acestor comunicari cu caracter comercial. 

XIV. Reclamatii privind incalcarea legii referitoare la protejarea proprietatii intelectuale

     Kubato respecta dreptul la proprietatea intelectuala a tertilor. Daca ati observat ca Site-ul contine informatii care incalca dreptul acestora la proprietate intelectuala, va rugam sa ne trimiteti o instiintare la adresa de email sau sa ne contactati la numarul de telefon, sau la adresa de corespondenta, afisate la capitolul Despre noi din prezentul contract. 

XV. Legislatia aplicabila

     Serviciile oferite de Societate prin intermediul Kubato sunt guvernate de dispozitiile legilor romane, cu precadere de Legea 365/2002 privind comertul  electronic, Ordonanta 130/2000 privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta, HG 448/2005 si Directiva Europeana EC/96/2002, care reglementeaza regimul taxei pentru timbrul verde, aplicabil produselor electronice.

     Termenele si conditiile Kubato se supun legislatiei romane. In caz delitigiu, se va incerca mai intai o rezolvare pe cale amiabila, in termen de 30 de zile lucratoare de la inregistrarea reclamatiei la sediul Kubato. In cazul in care nu se poate ajunge la o intelegere in termenul precizat anterior, litigiile dintre Parti se vor supune rezolvarii instantelor judecatoreasti competente de pe raza municipiului Bucuresti. 

XVI. Prezentarea ofertei

     Kubato isi rezerva dreptul de a opera oricand, orice modificari asupra preturilor si datelor tehnice prezente pe site-ul Kubato, fara o instiintare prealabila. Datele tehnice prezente pe site-ul Kubato au caracter informativ si nu reprezinta o obligatie contractuala. Fotografiile de pe site-ul Kubato au caracter informativ si pot exista diferente intre acestea si produs.