Cum se folosește un incubator de ouă?

18/02/2022
Cum se folosește un incubator de ouă

Incubatoarele de ouă se mai numesc clocitori pui și sunt foarte simplu de utilizat și au avantajul că permit clocirea ouălor fără să te bazezi pe pui, astfel încât să poți incuba mai multe ouă în același timp și să accelerezi procesul de reproducere și vânzare a produsului.

Pe piața exista multe modele de incubatoare automate de ouă, acest lucru permite utilizatorului să selecteze și să cumpere pe cel care se potrivește cel mai bine nevoilor sale, in acelasi mod, prețurile pot varia în funcție de modelul și marca produsului.

În funcție de echipamentul selectat pentru achizitie, functionarea va varia, intrucat fiecare are un manual de utilizare și instrucțiuni care trebuie urmate pentru ca incubatorul artificial să reziste mai mult și în condiții optime.

Totuși, aici vei cunoaște caracteristicile de bază ale unui incubator de ouă și cum să-l folosești corect pentru a-ți recupera investiția.

Cum se utilizează incubatorul de ouă?

Primul pas pe care trebuie să-l faci atunci când cumperi incubatorul este să citești instrucțiunile și manualul de utilizare, deoarece nu toate funcționează la fel și pot fi complet automatizate sau manuale.

Dacă este un incubator manual, utilizatorul este responsabil pentru modificarea temperaturilor și întoarcerea ouălor ori de câte ori este necesar pentru a avea rezultate satisfăcătoare.

Sterilizeaza incubatorul

Ulterior, echipamentul trebuie sterilizat, acest pas este foarte important și în funcție de nivelul de curățenie care se face se vor naște mai mulți pui.

În plus, trebuie să adaugi apă în zona destinată acestui scop și să reglezi temperatura. Acest pas trebuie făcut cu cel puțin 24 de ore înainte ca ouăle să fie introduse în incubator.

Daca este un incubator manual, ouăle trebuie marcate înainte de a intra în echipament pentru ca ulterior sa nu fie uitată ordinea lor. Dacă ai achiziționat un incubator industrial pentru o fermă de păsări, acest pas nu este necesar deoarece aceste echipamente fac rotația automat.

Revizuirea periodică a incubatorului

Cel puțin la fiecare 24 de ore, temperatura și nivelul de umiditate din interiorul incubatorului trebuie verificate pentru a se asigura că rămâne la valorile selectate. În plus, fiecare ou trebuie rotit de cel puțin 3 ori pe zi.

Este normal ca la introducerea ouălor temperatura internă să scadă puțin, dar nu trebuie să-ți faci griji sau să recalibrezi valorile pentru că temperatura va ajunge progresiv la cea pe care ai ales-o.

Odată cu trecerea zilelor poți vedea care ouă au putrezit sau crăpat, acestea trebuie îndepărtate.

Cand incubatorul funcționează, nu încerca să introduci ouă noi în aceste spații goale deoarece în acest moment al incubației nu este recomandat, trebuie să te aștepți ca toți puii să fi fost născuți pentru a începe o nouă rundă de incubație.

Verifica ouăle

După 10 zile de incubație, trebuie îndepărtate și ouăle care, văzute la lumină, nu dau semne că embrionul a crescut. Trebuie oprită întoarcerea ouălor când au mai rămas 5 sau 3 zile până când se termină timpul mediu de incubație (la puii de 21 de zile) și are loc nașterea sau ecloziunea și crește umiditatea internă a incubatorului până la 70%.

Pentru a ajuta la creșterea umidității, în tava respectivă trebuie adăugată și mai multă apă. Apoi nu trebuie decât să aștepți ca puii să înceapă să spargă coaja și în acel moment este important ca ventilația să fie mărită prin deschiderea ferestrelor care se află pe lateralele incubatorului.

Curăță toate deșeurile din Incubator

Când scoți puii din incubator trebuie să cureți totul foarte bine, să îndepărtezi cojile și orice alte deșeuri care au mai rămas.

Cumpărarea unui incubator este, fără îndoială, o investiție grozavă, deoarece accelerează dezvoltarea embrionilor. În magazinul nostru kubato.ro, poți obține o mare varietate de modele cu prețuri care se adaptează tuturor posibilităților financiare.

Comentarii

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu