Incubator oua

Clocirea oualor este o experienta distractiva si plina de satisfactii. Daca ai o gaina care face oua, poti folosi o simpla cutie de cuib pentru incubatie. In rest, tot ce ai nevoie este un incubator oua și putina perseverenta. Poti sa-ti construiesti singur, sau sa optezi pentru un incubator „automat” care controleaza temperatura, umiditatea și coacerea oualor.

Kubato are placerea sa ofere incubatoare de oua performante si fiabile la preturi excelente!

Cum se foloseste un incubator

1. Selectarea si conservarea oualor

Un incubator de succes depinde de multi factori. Alege oua de la crescatori care au gaini bine dezvoltate, hranite si sanatoase. Ia in considerare rasele de patrimoniu pentru a asigura o diversitate genetica larga.

Daca este posibil, alege oua care nu au fost livrate prin curier sau prin posta. De ce? Deoarece ouale care sunt inchise in interiorul ambalajului nu respira ssi este posibil sa fi suferit stres excesiv de la calatorie, vibratii si schimbari de temperatura.

NU incuba ouale murdare cu material fecal, deoarece in timpul incubatiei temperatura si umiditatea vor duce la aparitia florei bacteriene. Acest lucru poate contamina toate ouale, provocand infectii la embrioni si ducand la moarte prematura in timpul eclozarii.
Alege oua de forma normala (nu trebuie sa fie alungite, sferice, ondulate sau cu orice alta malformatie).

2. Configureaza incubatorul

Gaseste o locatie potrivita pentru incubatorul tau. Camera trebuie sa fie ferita de curenti si sa aiba o temperatura ambianta intre 20°C si 25°C. NU utiliza incubatorul in lumina directa a soarelui sau langa surse de caldura, cum ar fi calorifere, sobe sau seminee. Umiditatea relativa a incaperii trebuie sa fie intre 50% și 75%.

Pentru a te asigura ca unitatea functioneaza corect, opereaza incubatorul in timp ce este gol timp de cel putin 2-3 ore inainte de a pune oua.

3. Incubarea

Odata ce mediul din interiorul incubatorului s-a stabilizat, este un proces simplu de intreținut pana cand puii eclozeaza. Tine cont de acesti patru factori importanti:

Temperatura — Cel mai important factor care influenteaza dezvoltarea embrionului. Mentine o temperatura de incubare optima constanta. Doar cu un grad mai mare sau mai mic poate avea un impact major asupra ratei de ecloziune si a sanatatii puiului.
Umiditate — Verifica zilnic nivelul apei si adauga apa dupa cum este necesar. Umiditatea ar trebui sa fie de 45-55% in prima faza a incubatiei si de 70% îin ultimele zile inainte de eclozare. Pentru un control precis al umiditatii relative, poti utiliza o pompa de umiditate.
Intoarcerea oualor — De cel putin trei ori pe zi, repozitioneaza usor ouale, variind cat mai mult posibil pozitia embrionului. Cu o masina automata, miscarea este gestionata de un microprocesor, imitand o gaină mama care isi roteste ouale in cuib.
Ventilatie — NU acoperi sau inchide incubatorul din niciun motiv. Majoritatea incubatoarelor sunt proiectate pentru a schimba aerul din interior prin orificiile de ventilatie îincorporate.
Perioada tipica de incubatie a majoritatii puiilor este de 21 de zile.

4. Eclozare

Rezista impulsului de a ajuta in procesul de ecloziune! Puii nou eclozati sunt susceptibili la stres si poti provoca o ranire sau moarte accidentala.
Pregateste incubatorul cu aproximativ 3 pana la 4 zile inainte de eclozare. Acest proces trebuie efectuat rapid pentru a preveni racirea prea mare a oualor.

Opreste motorul de intoarcere a oualor si scoate usor ouale din suportul de plastic.
Manipuleaza ouale cu atentie in timp ce le verifici cu o lampa. Indeparteaza ouale care par a fi infertile sau care contin embrioni morti.
Inlocuieste tavile pentru oua cu gratarul de clocire din plastic. Distribuie ouale deasupra gratarului si inchide capacul.

Mentine o temperatura de 37°C pentru majoritatea speciilor de pasari (36,5 pentru pasari exotice). Create umiditatea relativa la 70%.
Deschide incubatorul cat mai putin posibil, mai ales in timpul eclozarii! Temperatura necorespunzatoare si umiditatea scazuta pot duce la moarte prematura din cauza deshidratarii si uscarii.

Cand puii incep sa eclozeze, ciugulesc prin coaja, NU incerca sa ajuti! Nu-ti face griji daca puiului ii ia cateva ore sa iasa din coaja. Puii trebuie scosi din incubator cand s-au uscat si puful lor devine pufos. Aceasta uscare dureaza in mod normal aproximativ 12 ore. Lasa incubatorul sa actioneze cateva zile dupa ecloziunea initiala, pentru a lasa timp celor intarziati.

Odata uscati, muta puii intr-un adapost de pasari, unde iși vor petrece primele cateva saptamani de viata.

Discount 49%
55.00 Lei 27.99 Lei
Momentan Indisponibil
Discount 20%
249.00 Lei 199.99 Lei
Momentan Indisponibil
Discount 22%
269.00 Lei 209.99 Lei
Momentan Indisponibil
Discount 25%
159.00 Lei 119.99 Lei
Momentan Indisponibil
Discount 25%
279.00 Lei 209.99 Lei
Momentan Indisponibil
Discount 23%
299.00 Lei 229.99 Lei
Momentan Indisponibil
Discount 23%
299.00 Lei 229.99 Lei
Momentan Indisponibil
284.99 Lei
Momentan Indisponibil
Vezi inca 8 produse
Filtre produs
Marca