Puzzle-urile sunt o jucărie clasică pentru copiii mici. Ele vin într-o varietate de tipuri, materiale și niveluri de dificultate. Chiar și bebelușii pot explora puzzle-uri simple care implică asamblarea a două piese. Mai multe tipuri de puzzle-urile sunt disponibile, de la cele mai simple la cele mai complexe pentru a provoca copiii pe măsură ce cresc. Există multe sarcini de viață pe care le facem zilnic, care sunt asemănătoare puzzle-urilor. De exemplu, încadrarea articolelor într-o cutie sau într-o pungă este similară cu montarea pieselor de puzzle într-o formă anume.

Jocul puzzle este un moment grozav pentru a dezvolta abilități cognitive și motorii fine, dar poate fi și un bun pentru a dezvolta abilități sociale, emoționale și lingvistice atunci când. Iată cinci lucruri pe care copiii le învață prin jocul puzzle:

Vocabularul spațial: Folosește cuvinte precum “întoarce”, “rastoarna” și “rotește” atunci când îi instruiește pe copii să potrivească piesele puzzle-ului. Copiii învață cuvinte precum mai sus, mai jos și lângă, atunci când descriu poziția pieselor de puzzle una în raport cu cealaltă.

Secvențierea: Există câteva puzzle-uri în care succesiunea pieselor puse împreună este importantă. Copiii aud și învață numere ordinale și cuvinte care indică poziția relativă într-o secvență, cum ar fi primul, al doilea, al treilea și ultimul. Copiii pot fi, de asemenea, încurajați să povestească din nou secvența în care au pus piesele împreună pentru a-și dezvolta în continuare înțelegerea succesiunii.

Rezolvarea problemelor: Copiii învață să rezolve o problemă și să ajungă la o soluție pe măsură ce potrivesc piesele. Poate că trebuie să învețe să pună deoparte piesa pe care speră să o pună în puzzle în timp ce caută una care se potrivește în locul de care au nevoie. De asemenea, ei pot afla că există mai multe căi către finalizarea puzzle-ului în timp ce fac un puzzle din nou și din nou. Când lucrează la puzzle-uri cu colegii, își descriu strategiile unul altuia și rezolvă dificultățile în colaborare.

Finalizarea sarcinii și persistența: Procesul de alcătuire a unui puzzle are un sfârșit finit atunci când puzzle-ul este rezolvat. Copiii se confruntă cu frustrare atunci când nu pot rezolva cu ușurință un puzzle, iar când trec prin aceste emoții, se bucură de succesul îndeplinirii sarcinii. Trecand prin aceste sentimente îi ajută pe copii să dezvolte persistența sau capacitatea de a continua în fața dificultăților.

Coordonarea motrică fină și spiritul de observație: copiii își perfecționează abilitățile motorii fine și de coordonare pe măsură ce manipulează piesele puzzle-ului pentru a pune puzzle-ul împreună. Ei dezvoltă mușchii mici din mână care le permit să apuce și să miște piesele puzzle-ului cu precizie.

Sugarii mai mari și copiii mici se pot bucura de puzzle-uri cu noduri care sunt ușor de înțeles. În primul rând, copiii pot avea succes cu puzzle-uri care au o piesă pentru fiecare imagine. De exemplu, un puzzle de animale poate avea piese de pisică, câine și pasăre care se potrivesc fiecare în locul lor. Apoi, pe măsură ce copiii mici și preșcolarii devin mai pricepuți, ei pot încerca puzzle-uri cu mai multe piese care se potrivesc pentru a face o singură imagine. Pe măsură ce copiii mici și preșcolari cresc, s-ar putea să înceapă să le facă plăcere să încerce puzzle-uri și mai complexe sau tridimensionale.

Copiii mici au nevoie de acces la puzzle-uri care au nivelul corect de dificultate pentru stadiul lor actual de dezvoltare pentru a beneficia de jocul puzzle. Ar trebui să aibă acces la puzzle-uri pe care le pot face independent. Acest lucru le oferă copiilor șansa de a se dezvolta, de a-si exersa coordonarea și strategiile de rezolvare a problemelor prin practică repetată. Ei se bucură de sentimentul de a îndeplini singuri o sarcină în timp ce pun puzzle-urile împreună și le demontează. Este util să păstrezi aceste puzzle-uri într-un loc în care copiii le pot accesa și le pot curăța în mod independent. Rotirea selecției puzzle-urilor va ajuta la menținerea interesului acestora.

Copiii ar trebui să aibă acces la puzzle-uri care sunt puțin provocatoare. Lucrul la puzzle-uri care sunt puțin prea greu de finalizat independent este un moment minunat pentru copiii mici să lucreze cu colegii și îngrijitorii pentru a construi noi strategii pentru rezolvarea puzzle-urilor. Puzzle-urile care sunt mult prea dificile pot fi o sursă de frustrare pentru copii și îngrijitorii lor. Copiii mici pot arunca piesele și pot amesteca mai multe puzzle-uri, deoarece le este dificil să se implice cu puzzle-uri prea grele. Îngrijitorii și profesorii ar putea dori să păstreze majoritatea acestor puzzle-uri mai provocatoare într-o locație în care copiii le pot accesa cu asistență și cu o selecție mai mică, rotativă disponibilă, astfel încât copiii să fie încurajați să-și dezvolte abilitățile.

Discount 40%
48.00 Lei 29.00 Lei
+
MarcaKaremi PentruCopii Poveste/PersonajAlte personaje TipMagnetic Varsta4 ani
Discount 44%
89.00 Lei 49.90 Lei
+
CuloareMulticolor MarcaKaremi PentruCopii Poveste/PersonajAlte personaje TipDin lemn
Discount 36%
39.00 Lei 24.90 Lei
+
CuloareMulticolor MarcaKaremi PentruCopii Poveste/PersonajAlte personaje TipDin lemn
Discount 37%
55.00 Lei 34.90 Lei
+
CuloareMulticolor MarcaKaremi PentruCopii Poveste/PersonajAlte personaje TipDin lemn
Discount 29%
14.00 Lei 9.99 Lei
+
Abilitati dezvoltateSpirit de observatie Latime18 cm Lungime25.5 cm MarcaKaremi Numar piese48
Discount 38%
24.00 Lei 14.90 Lei
+
Abilitati dezvoltateLimba engleza CuloareMulticolor MarcaKaremi Numar piese54 PentruCopii
Discount 45%
45.00 Lei 24.90 Lei
+
CuloareMulticolor MarcaKaremi PentruCopii Poveste/PersonajAlte personaje TipDin lemn
Discount 38%
40.00 Lei 25.00 Lei
+
Abilitati dezvoltateAtentia CuloareMulticolor Latime38 cm Lungime52 cm MarcaKaremi
Discount 21%
41.68 Lei 33.00 Lei
+
Abilitati dezvoltateSpirit de observatie CuloareMulticolor MarcaKaremi Numar piese44 PentruCopii
Discount 42%
60.00 Lei 34.90 Lei
+
Abilitati dezvoltateLimba engleza CuloareMulticolor MarcaKaremi Numar piese79 PentruCopii
Discount 20%
40.00 Lei 32.00 Lei
+
Discount 29%
14.00 Lei 9.99 Lei
+
Abilitati dezvoltateSpirit de observatie Latime18 cm Lungime25.5 cm MarcaKaremi Numar piese48
Vezi inca 12 produse
Filtre produs
Abilitati dezvoltate
Culoare
Latime
Lungime
Numar piese
Pentru
Poveste/Personaj
Tip
Varsta
Marca