Triciclete

Mersul pe triciclete este o abilitate complicată care necesită forță, echilibru, coordonare, planificare motrică și conștientizare a corpului. Există multe componente ale acțiunii de a conduce tricicletele, inclusiv urcarea și coborârea, inițierea mișcării, mișcarea fluidă înainte, pedalarea și direcția!

De multe ori îți recomandăm să începi cu o jucărie similară. Înainte ca copiii să poată folosi tricicleta, fie datorită dimensiunii lor, fie a setului lor de abilități, fie o combinație a celor două, o jucărie poate fi un echipament excelent pentru a exersa urcarea și coborârea, mișcarea înainte și direcția/ navigarea în jurul obstacolelor. Găsește o jucărie care să răspundă atât nevoilor tale, cât și ale copilului tău. Este important să te asiguri ca e o potrivire corectă pentru fiecare copil.

Când cumperi o tricicleta, e bine sa tii cont de:

  • Lățimea scaunului: este de preferat un scaun îngust, astfel încât copilul să învețe să miște picioarele înainte cu o bază de sprijin mai îngustă.
  • Înălțimea scaunului: picioarele copilului trebuie să fie plane pe podea, cu șoldurile și genunchii îndoiți la aproximativ 45 de grade.
  • Ghidon: Jucăria ideală este echipată cu ghidon pentru a permite copilului posibilitatea de a învăța să conducă și să treacă peste obstacole.
  • Roțile din spate: Evaluează distanța dintre scaun și roțile din spate. Asigură-te că picioarele copilului tău nu vor lovi roțile din spate atunci când acestea împing.

Idei de activități pentru a învăța să mergi cu o tricicletă

1. Urcarea și coborârea

Inițial, atunci când practici acțiunea de a urca și de a coborî, asigură-te că ții tricicleta pentru a preveni alunecarea sau mișcarea acesteia. Pentru a urca, poziționarea inițială va fi esențială pentru succes!

Asigură-te că copilul stă lângă scaun, cu corpul îndreptat spre ghidon. Ținând ghidonul cu ambele mâini, încurajează copilul să ridice piciorul cel mai aproape de scaun în sus și peste scaun. Odată ce picioarele copilului sunt poziționate pe fiecare parte a scaunului, pune-l să se așeze. Pentru a coborî, copilul poate să se ridice, să se țină de ghidon, să ridice piciorul peste scaun și să coboare!

2. Mersul pe tricicleta

De obicei, copiii învață mai întâi să împingă înapoi pe o jucărie. Poți facilita mișcarea înainte ținând picioarele inferioare ale copilului cu genunchii îndoiți și împingând picioarele pe pământ pentru a avansa. Oferă copilului posibilitatea de a încerca singur această mișcare. Poate fi necesar să oferi un stimulent pentru a încuraja mișcarea înainte în timpul acestui proces. Pe măsură ce copilul se îndreaptă la început, își va mișca ambele picioare împreună și apoi va începe să alterneze picioarele pentru un pas mai lung.

Pe lângă învățarea cum să miște picioarele, este important să se faciliteze poziția corectă a trunchiului și a pelvisului pentru a permite copilului să folosească picioarele în mod eficient. Dacă copilul stă pe o tricicleta cu trunchiul aplecat pe spate, va fi mult mai greu să miște picioarele în mișcare înainte. Poți ajuta să înclini ușor trunchiul copilului înainte, punând mâna pe partea inferioară a spatelui și exercitând o presiune ușoară înainte.

3. Viraje

Odată ce copilul stăpânește capacitatea de a merge înainte, puteți exersa direcția pe o tricicleta. Începe prin a permite copilului să se lovească de obstacole și apoi să-l ajuți. Poți folosi cuvântul „întoarce-te”, punând mâinile peste cele ale copilului pentru a întoarce ghidonul. Lasă copilul să urce și așteaptă până când copilul întâlnește un alt obstacol. Ajută din nou și repetă acest lucru până când începe să rotească în mod reflex ghidonul în mod independent. După acest punct, folosește cuvântul „întoarce-te” înainte ca copilul să se lovească de obstacole. Permite copilului sa învețe să conducă independent și să se planifice eficient pentru a evita obstacolele.

4. Optează pentru tricicleta cu sprijin pentru a pedala și a vira

Odată ce copilul tău manifestă un interes real pentru tricicletă și picioarele lui sunt suficient de lungi pentru ca să ajungă cu ușurință la pedale, poți începe să exersezi mersul pe tricicletă cu sprijin.

Tu ce model de tricicleta alegi?

599.00 Lei
+
CuloareAlbastru Greutate maxima suportata25 Kg PentruBaieti
799.00 Lei
+
CuloareViolet Greutate maxima suportata25 Kg PentruBaieti
799.00 Lei
+
CuloareAlbastru Greutate maxima suportata25 Kg PentruBaieti
999.00 Lei
+
CuloareViolet FunctiiCos de cumparaturi Greutate10 Kg Greutate maxima suportata25 Kg Material rotiSpuma Eva
679.00 Lei
+
CuloareViolet Greutate8.8 Kg Greutate maxima suportata30 Kg Material rotiSpuma Eva PentruBaieti
599.00 Lei
+
CuloareRosu Greutate maxima suportata25 Kg PentruBaieti
769.00 Lei
+
CuloareMustar Greutate9.7 Kg Greutate maxima suportata30 Kg Material rotiCauciuc cu camera PentruBaieti
679.00 Lei
+
CuloareVerde Greutate8.8 Kg Greutate maxima suportata30 Kg Material rotiSpuma Eva PentruBaieti
999.00 Lei
+
CuloareAlbastru FunctiiCos de cumparaturi Greutate10 Kg Greutate maxima suportata25 Kg Material rotiSpuma Eva
899.00 Lei
+
CuloareRosu Greutate7.5 Kg Greutate maxima suportata25 Kg Material rotiEVA PentruBaieti
679.00 Lei
+
CuloareBej Greutate8.8 Kg Greutate maxima suportata30 Kg Material rotiSpuma Eva PentruBaieti
679.00 Lei
+
CuloareMustar Greutate8.8 Kg Greutate maxima suportata30 Kg Material rotiSpuma Eva PentruBaieti
Vezi inca 12 produse
Filtre produs
Culoare
    Afiseaza toate (12)
Functii
Greutate maxima suportata
Material roti
Pentru
Marca