Dacă ai câteva locuri însorite în grădină pe care dorești să le iluminezi noaptea, ia în considerare lampile solare. Cheltuiala inițială a acestor lumini simple te poate ajuta sa economisesti costurile de energie pe termen lung. În plus, nu ai nevoie de cabluri.

Cum funcționează luminile solare de grădină și cum să le instalezi?

Modelele de lampi solare pentru grădină sunt lumini mici care preiau energia soarelui și o transformă în lumină pe timpul serii. Fiecare lumină are una sau două celule fotovoltaice mici în partea de sus, care absorb energia din lumina soarelui și o transformă într-o formă utilizabilă. În aceste mici lumini solare, energia soarelui este folosită pentru a încărca o baterie. Odată ce soarele apune, un fotorezistor înregistrează lipsa de lumină și aprinde o lumină LED. Energia stocată în baterie este folosită pentru alimentarea luminii.

Cât durează luminile solare de grădină?

Într-o zi perfect însorită, cu luminile poziționate pentru a colecta energia soarelui, bateriile ar trebui să atingă încărcarea maximă. Acest lucru este de obicei suficient pentru a menține lumina aprinsă între 12 și 15 ore. O lumină solară mică de grădină are nevoie de obicei de opt ore de lumină solară în timpul zilei pentru a se încărca complet. O zi înnorată sau o umbră care se mișcă peste lumină poate limita timpul de iluminare pe timp de noapte. De asemenea, poate fi dificil să obții o încărcare completă în timpul iernii. Planificarea și instalarea luminilor solare de grădină este simplă și mult mai ușoară decât utilizarea luminilor tradiționale. Fiecare lumină solară de grădină este un articol de sine stătător pe care pur și simplu îl înfigi în pământ acolo unde ai nevoie de lumină. Lumina stă deasupra unui vârf pe care îl introduci în sol. Instalarea lampilor solare de grădină este ușoară, dar înainte de a le pune, e necesar sa ai un plan. Asigură-te că alegi locații care vor primi suficient soare în timpul zilei. Ia în considerare modul în care cad umbrele și faptul că luminile cu panouri solare orientate spre sud vor primi cea mai mare lumină solară.

Cu mulți ani în urmă, gândul de a alimenta lampile prin valorificarea puterii Soarelui suna ca o ficțiune științifico-fantastică. Astăzi, totuși, poți vedea lămpi și solare în grădini și pe acoperișurile clădirilor și caselor, precum și la luminile stradale în unele orașe.

Ceea ce a fost odată un vis a devenit realitate. De fapt, s-ar putea să ai chiar și energie solară la îndemână sub forma unui calculator alimentat cu energie solară. Dacă ai o grădină sau faci amenajări peisagistice acasă, este posibil să vrei chiar și lumini alimentate cu energie solară care să-ți lumineze drumul pe timp de noapte.

Aceste lumini sunt extrem de interesante pentru că sunt aproape ca niște mini sateliți. Ele generează și stochează propria energie în timpul zilei și apoi o eliberează noaptea. Sunt exact ca un satelit care stochează energia solară în timp ce se află pe partea însorită a planetei și apoi folosește acea energie atunci când este pe partea întunecată.

Discount 28%
249.00 Lei 179.00 Lei
+
Discount 25%
253.50 Lei 189.00 Lei

+ Taxa verde 1.50 Lei

+
CuloareNegru MarcaKaremi Numar surse de iluminare40 ProprietatiPerete Putere50 W
Discount 58%
95.66 Lei 39.00 Lei

+ Taxa verde 0.75 Lei

+
CuloareNegru MarcaKaremi Numar surse de iluminare150 ProprietatiPerete Tip becLED
Discount 34%
60.45 Lei 39.00 Lei

+ Taxa verde 0.75 Lei

+
CuloareNegru MarcaKaremi Numar surse de iluminare120 ProprietatiPerete Putere12 W
Discount 50%
79.92 Lei 39.00 Lei

+ Taxa verde 0.75 Lei

Momentan Indisponibil
CuloareNegru MarcaKaremi Numar surse de iluminare1 ProprietatiSol Tip becLED
Discount 42%
120.75 Lei 69.00 Lei

+ Taxa verde 0.75 Lei

Momentan Indisponibil
CuloareNegru/Galben MarcaKaremi Numar surse de iluminare400 ProprietatiPerete Putere4 W
Discount 33%
59.75 Lei 39.00 Lei

+ Taxa verde 0.75 Lei

Momentan Indisponibil
CuloareNegru / Galben MarcaKaremi Numar surse de iluminare200 ProprietatiPerete Putere2 W
Discount 22%
8.67 Lei 6.00 Lei

+ Taxa verde 0.75 Lei

Momentan Indisponibil
CuloareNegru MarcaKaremi Numar surse de iluminare1 ProprietatiSol Tip becLED
Discount 35%
31.75 Lei 19.99 Lei

+ Taxa verde 0.75 Lei

Momentan Indisponibil
CuloareGalben/Negru MarcaKaremi Numar surse de iluminare100 ProprietatiPerete Putere1 W
49.00 Lei
Momentan Indisponibil
CuloareNegru MarcaKaremi Numar surse de iluminare100 ProprietatiPerete Putere1 W
Discount 45%
180.00 Lei 99.00 Lei
Momentan Indisponibil
CuloareNegru MarcaKaremi Numar surse de iluminare114 ProprietatiPerete StilModern
Discount 39%
65.30 Lei 39.00 Lei

+ Taxa verde 0.75 Lei

Momentan Indisponibil
CuloareNegru MarcaKaremi Numar surse de iluminare225 ProprietatiPerete Tip becLED
Filtre produs
Culoare
Numar surse de iluminare
Proprietati
Putere
Stil
Tip bec
Tip intrerupator
Marca