Biciclete fara pedale

Copiii de astăzi învață cum să meargă pe biciclete fara pedale și aceasta este o mare diferență față de acum câteva decenii. Pe atunci, era doar bicicleta clasica; astăzi, există o gamă mult mai largă de opțiuni pentru bicicletele pentru copii (inclusiv multe fără pedale, denumite în mod obișnuit biciclete de echilibru).

Așa că nu este de mirare că părinții se pot simți copleșiți atunci când vine vorba de a-și pune copilul pe două roți pentru prima dată. Nu te teme!
Datorită bicicletelor de echilibru (acele biciclete drăguțe fără pedale), copiii pot învăța rapid și ușor cum să echilibreze bicicleta, ceea ce înseamnă că învață și să meargă pe bicicleta la o vârstă mult mai mică decât acum o generație!

Ca în orice activitate nouă, nu-ți forța copilul sa mearga în vreun anumit fel. Unor copii le place foarte mult senzația de a fi ajutați de roțile de antrenament. Și dacă asta îți face micuțul să pedaleze fericit, nu-l împinge.

Când pot începe copiii cu adevărat să învețe cum să meargă pe bicicletă?

Asta depinde de ce fel de bicicletă vorbim. Exista mai multe modele diferite pentru toate varstele. Odată ce poate merge și este suficient de înalt pentru a vedea peste bicicletă, este bine să-l lași să încerce. În primele șase luni s-ar putea să se plimbe pe langa bicicleta, dar în cele din urmă se va urca pe scaun și se va pregăti de plimbare. Dacă s-a antrenat pe o bicicleta fara pedale, copilul de la vârsta de trei ani poate merge si pe biciclete cu pedale.

Ce ar trebui să caute părinții legat de bicicleta unui copil?

Copiii sunt ușori și își dezvoltă în continuare mușchii și coordonarea - ceea ce înseamnă că cel mai important factor de luat în considerare este greutatea bicicletei. Majoritatea bicicletelor vor avea în jur de 15 sau 18 kg, ceea ce este la fel de mult cât cântărește o bicicletă pentru adulți.

Mărimea și aspectul cadrului sunt și ele importante. O bicicletă bună pentru copil va avea o ergonomie corectă pentru dimensiunea lui, cum ar fi distanța dintre punctele de atașare a pedalei de pe brațele manivelei, manivelele scurte, diametrele mici ale ghidonului și pârghiile de frână mici puse pe un declanșator ușor. Confuz de terminologia bicicletei?

Care sunt cele mai bune sfaturi pentru a-l învăța pe copil să utilizeze o bicicleta?

Nu încerca să-l forțezi să învețe dacă nu se distrează de minune. Este important să faci mersul pe bicicletă distractiv, așa că, dacă copilul tău nu se distrează, cel mai bine este să lași bicicleta deoparte și să încerci din nou mai târziu.

Plimbati-va pe terenuri ușoare. La început, ține-l departe de dealuri, trafic, trotuare... orice îl poate împinge sau distrage. Uneori, este nevoie doar de o experiență proastă pentru ca copiii să decidă că nu le place deloc să meargă pe bicicletă.

Unii copii au nevoie de ajutor pentru întregul proces, în timp ce alții au nevoie pur și simplu de ajutor pentru a înțelege cum să pedaleze înainte. Acestea sunt două probleme diferite cu două soluții diferite!

Discount 5%
73.00 Lei 69.00 Lei
Momentan Indisponibil
Discount 8%
249.00 Lei 229.00 Lei
Momentan Indisponibil
Discount 8%
249.00 Lei 229.00 Lei
Momentan Indisponibil
Discount 5%
73.00 Lei 69.00 Lei
Momentan Indisponibil
Discount 8%
249.00 Lei 229.00 Lei
Momentan Indisponibil
Discount 8%
249.00 Lei 229.00 Lei
Momentan Indisponibil
  • Biciclete fara pedale