Cine a inventat lanternele?

Lanternele își au rădăcinile în Egiptul antic, Grecia și China. Versiunea modernă, însă, este adesea atribuită lui John H. Irwin, un inventator american cu peste 200 de brevete pe numele său. El a inventat lanterna cu ulei în 1862.

Utilizarea de către Irwin a uleiului de bobine, care se baza pe cărbune, a schimbat foarte mult cât de bine a funcționat lanterna. Până atunci, materialele folosite pentru a aprinde lanternele nu erau tocmai practice.

Cine a inventat lanterna de petrol?

Uleiul de balenă a trebuit să fie luat din grăsimea balenelor, în timp ce felinarul cu kerosen, inventat de Ignacy Lukasiewicz în 1853, putea aprinde cu ușurință un foc atunci când era folosit în interior. Utilizarea cărbunelui de către Irwin a revoluționat designul lanternei și a făcut-o mai sigură și mai ușor de utilizat decât oricând.

În zilele noastre, ne bazăm adesea pe lanternele electrice care funcționează prin LED-uri sau becuri cu incandescență. Lanterna cu ulei originală, totuși, este încă foarte populară și favorită printre cei care petrec adesea în aer liber.

Când au fost vândute pentru prima dată lanternele în magazine?

Prima utilizare comercială a lanternelor a fost cel mai probabil la începutul secolului al XIX-lea, de către Coleman, om de afaceri și politician american cu o dragoste pentru timpul petrecut în aer liber. Astfel și-a început compania, Coleman, în Oklahoma și a început imediat să vândă lanterne în magazinul său.

Până în anul 1914, Coleman avea pe rafturi lanterne cu marcă exclusivă. Acestea au avut atât de mult succes încât au fost declarate lanterne oficiale pentru Primul Război Mondial. Guvernul Statelor Unite chiar i-a dat lui Coleman suficienți bani și resurse pentru a face peste un milion din lanternele lor pentru fermierii americani. Coleman a vandut peste 50 de milioane de lanterne în peste 100 de țări din întreaga lume!

Aventurile noastre de camping, drumețiile și expedițiile montane nu ar fi fost la fel fără lanterne. Lanternele au fost concepute pentru a funcționa încă din cele mai vechi timpuri. Cu toate acestea, ele au reprezentat, de asemenea, o parte importantă a decorului și a sărbătorilor de ani de zile.

Ce este Festivalul Lampioanelor?

Festivalul Lampioanelor are loc la sfârșitul Anului Nou Chinezesc și este sărbătorit în toată Asia. Ideea din spatele festivalului este ca oamenii să-și scrie dorințele pe lampioane de hârtie și să le trimită pe cerul nopții.

Lampioanele de hârtie sunt inspirate din versiunile originale folosite de dinastia Han. În mod tradițional, lampioanele de la festival prezintă un fel de motiv al naturii, dar pot arăta și ca orice imaginabil, de la dragoni care suflă foc și creaturi marine, până la vedete pop și personaje de desene animate.

Festivalul este atât de popular încât a fost adoptat și de alte țări. Cleveland, Philadelphia și Chicago sunt doar câteva dintre orașele din Statele Unite care au organizat festivaluri cu lampioane.

De ce sunt importante lanternele?

O lanternă oferă o lumină ușoară și portabilă într-o varietate de situații, cum ar fi campingul, explorarea peșterilor sau navigația. Pot fi folosite și ca decor frumos la diverse evenimente. Exista și lanterne personalizate. Acestea ajută în funcție de nevoi.

Discount 33%
90.00 Lei 59.90 Lei
+
CuloareNegru / Portocaliu Flux luminos150 lm MarcaLoomax Raza de actiune200 m Tip alimentareAcumulator
Discount 42%
119.00 Lei 69.00 Lei
+
CuloareNegru Flux luminos500 lm MarcaLoomax Raza de actiune200 m Tip alimentareAcumulator
Discount 16%
119.00 Lei 99.99 Lei
Momentan Indisponibil
CuloareNegru Flux luminos1000 lm MarcaLoomax Raza de actiune200 m Tip alimentareAcumulator
Discount 25%
159.00 Lei 119.00 Lei
Momentan Indisponibil
CuloareNegru Flux luminos6000 lm MarcaLoomax Raza de actiune500 m Tip alimentareAcumulator
Discount 24%
169.00 Lei 129.00 Lei
Momentan Indisponibil
CuloareNegru Flux luminos6000 lm MarcaLoomax Raza de actiune500 m Tip alimentareAcumulator
Discount 19%
80.00 Lei 64.99 Lei
Momentan Indisponibil
CuloareNegru / Portocaliu Flux luminos350 lm MarcaLoomax Raza de actiune400 m Tip alimentareAcumulator
Discount 39%
129.00 Lei 79.00 Lei
Momentan Indisponibil
CuloareNegru Flux luminos500 lm MarcaLoomax Raza de actiune500 m Tip alimentareAcumulator
Discount 36%
45.00 Lei 29.00 Lei
Momentan Indisponibil
CuloareNegru / Portocaliu Flux luminos150 lm MarcaLoomax Raza de actiune200 m Tip alimentareAcumulator
Discount 25%
79.00 Lei 59.00 Lei
Momentan Indisponibil
CuloareNegru Flux luminos1000 lm MarcaLoomax Raza de actiune200 m Tip alimentareAcumulator
Filtre produs
Culoare
Flux luminos
Raza de actiune
Tip alimentare
Tip bec
Trepte de intensitate
Utilizare
Marca