Carucioare copii jogger

Alergarea poate fi una dintre cele mai bune forme de exerciții pentru mame. Nu ai nevoie de cine știe ce echipament în afară de pantofii de alergare. Nu vei mai avea nevoie de abonament la sală cand vei descoperi cate modele de carucioare sport exista.

Alergarea le aduce mamelor un sentiment de pace, forță și încredere, vital în special în primii ani ai maternității. Atâta timp cât ai un bun cărucior pentru jogging, ai opțiunea de a aduce și copiii cu tine, astfel încât să poți alerga în timpul zilei sau oricând funcționează cu programul familiei tale. Nu este necesară îngrijirea copiilor.

De ce să ții cont atunci când alergi cu un cărucior?

Un cărucior special conceput pentru jogging îți va aduce beneficii atât ție, cât și micuțului tău, având mai multă stabilitate, șocuri, roți mai bune și, în multe cazuri, o manevrabilitate mai bună. De obicei, un astfel de carucior este foarte ușor de împins și de manevrat, și are opțiunea pentru fixarea roților din față sau pivotante.

Rețineți că BOB are opțiunea de a adăuga un adaptor pentru un scaun auto pentru sugari, astfel încât să puteți merge cu bebelușul în cărucior de îndată ce sunteți gata. Nu este recomandat să alergați cu căruciorul atunci când este atașat un scaun auto pentru copii sau înainte ca bebelușul să fie suficient de puternic.

Asigură-te că citești manualul căruciorului pentru sfaturi despre cum ar trebui să fie configurat corect. Acesta poate avea diferite setări pentru șocuri în funcție de greutatea copiilor tai. Nu uitați să verifici periodic aerul din anvelope - cele umplute corespunzător fac o călătorie mai lină!

Stabilirea așteptărilor tale

Pentru jogging sau utilizarea căruciorului off-road, se recomandă ca copiii să aibă cel puțin 8 luni. Copiii se dezvoltă în ritmuri diferite, așa că înainte de a alerga cu bebelușul în cărucior, discuta cu medicul tău. Există o mulțime de denivelări, pietre și găuri nevăzute acolo, care pot zgudui cu adevărat căruciorul și copilul tău atunci când alergi. Asigură-te că copilul tău este suficient de puternic pentru aventurile frumoase cu căruciorul sport.

A alerga cu un cărucior este un antrenament mai greu, așa că este bine să mergi la alergare știind asta din punct de vedere mental. Mulți alergători descoperă că sunt mai lenti atunci când fac jogging cu un cărucior, în special cu un cărucior dublu. Dar, atâta timp cât ai această așteptare când începi, nu ar trebui să lași asta să te deranjeze. De asemenea, s-ar putea să descoperi că te vei opri mai des pentru a-i ajuta pe copii, pentru a oferi gustări sau pentru a ridica lucrurile pe care le-au scăpat. Așa că ține cont de asta pentru timpul total de antrenament.

Căruciorul este foarte util în timpul alergării, deoarece poți stoca o mulțime de lucruri - apă, chei, ochelari de soare, telefon, jucării și gustări pentru copii etc. și vei arde mai multe calorii când împingi căruciorul pentru că muncesti mai mult!

Da-ti timp să te adaptezi la alergare cu căruciorul

Dacă ai mai alergat în trecut și acum începi să alergi cu căruciorul, s-ar putea să descoperi că te simți destul de incomod în primele două săptămâni. Este normal! Corpul tău trebuie să se adapteze în multe feluri pentru a se obișnui cu mecanica alergării cu un cărucior și s-ar putea chiar să descoperi că ai o oarecare durere inițială în brațe și pe partea superioară a corpului pe măsură ce te obișnuiești. Nu anula imediat alergatul cu căruciorul, acorda-ți puțin timp și ar trebui să te obișnuiești în scurt timp.

Evita strânsoarea morții! Menține o postură bună pentru cărucior

O greșeală obișnuită atunci când oamenii încep să alerge cu un cărucior este să se apuce de ghidon cu un fel de „prindere de moarte” foarte strânsă, ceea ce poate duce la dureri la antebrațe, încheieturi și chiar la mușchii gâtului. În plus, este o risipă de energie. Da, bebelușul tău este o marfă prețioasă, dar o prindere relaxată a mânerului căruciorului este tot ceea ce ai nevoie și te va ajuta să-ți menții o formă mai bună. În plus, poți și ar trebui să folosești cureaua de mână pentru siguranță, în special la coborâre.

Alte bune practici:

  • Menține o postură dreaptă;
  • Trage strâns mușchii abdominali;
  • Rotește umerii în jos și înapoi
  • Ține căruciorul aproape de tine, în loc să te apleci în față și să împingi prea departe în fața ta;
  • Relaxeaza-ti încheieturile și menține-le neutre;
  • Balanseaza-ti brațele.

Crezi sau nu, vei alerga mai confortabil doar ținând căruciorul cu un singur braț și lăsând celălalt braț să se balanseze liber. La început, multe mame care aleargă încearcă să se țină strâns cu ambele mâini în mod constant, dar asta poate în cele din urmă să-ți încurce mersul și să aducă mai multă tensiune în umeri și spate.

Încearca câte un braț și probabil te vei obișnui și vei prefera această opțiune. Încearca să alternezi cu ce braț împingi, totuși, periodic pe tot parcursul alergării, pentru a nu avea un dezechilibru muscular.