Jucarii dezvoltare bebelusi

Primii ani de viață ai bebelusului tău sunt cei mai importanți în procesul de dezvoltare! Dar știai că timpul de joacă este, de asemenea, o parte importantă a dezvoltării micuțului tău? De la dezvoltarea cognitivă și fizică până la creșterea emoțională și socială, importanța jocului este de necontestat.

Prin joacă, copiii de orice vârstă – chiar și sugarii – pot învăța despre ei înșiși și despre lumea din jurul lor. Te poți alătura și tu distracției: jocul cu copilul tău îl poate ajuta să atingă repere fizice importante, să-și dezvolte creierul, să învețe despre emoții și abilități sociale și să încurajeze dezvoltarea limbajului.

Când bebelușul tău începe să se miște și să exploreze, este timpul să-l familiarizezi cu numere, alfabete, nume de animale și multe altele. Așadar, iată lista noastră cu cele mai bune jucării interactive pentru bebeluși pentru a-ți ajuta copilul să-și atingă obiectivele de dezvoltare. Cu lumini, sunete și culori strălucitoare, aceste jucării îți pot menține copiii implicați și își pot îmbunătăți abilitățile motorii, cognitive, de gândire și coordonare. Acestea sunt fabricate din materiale sigure pentru copii pentru a-i proteja de răni. Așadar, explorează multiplele opțiuni disponibile pentru a o alege pe cea potrivită pentru copilul tău.

Selectarea celei mai bune jucării interactive pentru bebelușul tău poate fi copleșitoare atunci când sunt disponibile atât de multe opțiuni. Deși s-ar putea să nu aibă capacitatea de a construi roboți din prima zi, majoritatea bebelușilor își încep procesul de învățare de la prima respirație. Noi abilități sunt dobândite și etape importante sunt atinse încă din primul an de viață al unui copil.

Care sunt beneficiile sunetelor, luminilor și muzicii?

Multe, multe jucării pentru copii mici includ multe butoane, pârghii, lumini, muzică etc. Adesea, aceste jucării sunt comercializate ca fiind „de dezvoltare”, deoarece jucăria are atât de multe funcții diferite. Din păcate, acest lucru are adesea efectul opus pentru copil. Cu cât o jucărie face mai mult, cu atât copilul tău are mai puține lucruri de făcut. Dacă copilul tău poate să stea și să privească jucăria „performantă”, atunci este probabil mai distractiv decât educațional. În plus, aceste jucării pot fi confuze pentru un copil care învață cauza și efectul. Dacă o jucărie începe să redea muzică aleatoriu sau nu este clar ce buton a făcut ca luminile să înceapă să clipească, atunci copilul tău nu învață care dintre acțiunile lui (cauza) a produs luminile și muzica (efectul). Pe scurt, cele mai utile jucării sunt cele care necesită cea mai mare acțiune din partea unui copil mic. Cu cât copiii trebuie să-și folosească mai mult mintea și corpul pentru a face ceva să funcționeze, cu atât învață mai mult.

Pot unele jucarii pentru bebelusi „să-mi facă copilul mai inteligent”, așa cum susțin adesea ambalajele și reclamele?

Procedeaza cu prudență! Pentru majoritatea produselor care fac aceste afirmații nu s-a dovedit că sporesc inteligența copiilor. De fapt, articolele de uz casnic sigure (boluri de plastic pentru umplere și aruncare, perne pentru cățărare și cuburi pentru a face o peșteră, haine vechi pentru îmbrăcare) sunt adesea cele mai bune instrumente de învățare. Aminteste-ti ca cu cât copilul tău trebuie să-și folosească mai mult mintea și corpul pentru a rezolva probleme și pentru a-și dezvolta propriile idei, cu atât va învăța mai mult.

Nu exista produse in aceasta sectiune