Mulți copii mici și preșcolari devin obsedați de trenulete de jucarie! Ele sunt o modalitate distractivă de joacă atat pentru părinți, cat și pentru copii. Poți ajuta la construirea de piese elaborate care te vor face cel mai mare erou al copiilor tai. Apoi, îi poți ghida modalitatea de joacă pentru a fi cooperant și pașnic atunci când se va juca cu frații și prietenii. Introdu concepte de învățare precum construirea, jocul dramatic și numărarea. Urmărește cum aceste lucruri îți vor ține copiii distrați în anii următori.

Apariția trenului la începutul secolului al XIX-lea a avut un efect profund asupra comunităților din întreaga lume. Orașele s-au dezvoltat pe teritorii vaste și satele îndepărtate au devenit accesibile. Pentru prima dată a fost posibil transportul rapid pentru trupe, poșta și mărfuri și a devenit mult mai ușor pentru călători să caute noi zone interesante de explorat. Trenul a avut și un efect profund asupra industriei jucăriilor. Odată cu apariția noii tehnologii, a venit promisiunea unor noi posibilități interesante în designul jucăriilor într-un moment în care industrializarea și comerțul se extindeau într-un ritm extraordinar, iar cercetarea în știință și tehnologie devenea o opțiune educațională importantă pentru băieți.

Înainte trenurile de jucărie erau simple jucării din lemn sau metal, constând de obicei dintr-o locomotivă cu un vagon care erau împinse pe podea. Producția comercială de trenuri de jucărie nu s-a dezvoltat decât după deschiderea primei căi ferate germane între Nürnberg și Furth în 1835. Introducerea oțelului laminat produs în masă în jurul anului 1850 a permis producția de jucării ieftine. Ele au fost fabricate din oțel subțire acoperite cu cositor pentru a preveni ruginirea („placă de tablă”) și ștanțate și presate sau laminate într-o varietate de forme. Nume cheie în fabricarea trenurilor din tablă și a altor jucării în Germania au fost Bing, Carette în Nürnberg, Märklin în Göppingen și Lehmann în Brandenburg. S. Güntermann și J. Issmayer au fost doi pionieri importanți ai căii ferate cu ceas. Modelul de tren cu abur a apărut pentru prima dată în anii 1860 și a crescut în popularitate în următoarele două decenii. Trenurile erau jucării puternice, „distractive”, iar mulți copii au fost familiarizați cu fizica și ingineria jucându-se cu ele.

Cererea pentru trenuri mai realiste a crescut rapid, iar în perioada dintre anii 1880 și Primul Război Mondial au fost produse unele dintre cele mai autentice și complete sisteme. Producătorii de seamă au fost George Carette, Issmayer, Fleischmann, Bing, Plank și Bub. În 1891, Märklin a fuzionat cu o altă firmă, Lutz, și a introdus un sistem de ecartament și accesorii care, pentru prima dată, au făcut posibil copiilor să înființeze și să conducă un sistem de cale ferată, permițându-le să organizeze și să controleze această lume mecanizată în miniatură. Alte nume importante din industria trenurilor de jucărie au fost JEP și Rossignol în Franța și Ives și Lionel în Statele Unite. Produsul Ives, care nu avea șine, era unic în comerțul cu jucării pentru că era fabricat din fontă.

În Marea Britanie, forța din spatele pieței trenurilor de jucărie a fost W.J. Bassett-Lowke, care și-a unit forțele cu Bing în 1900 pentru a importa și vinde trenuri care au fost adaptate pentru piața britanică. Bassett-Lowke a hotărât că trenurile de jucărie să fie copii exacte ale trenurilor reale, iar produsele rezultate au fost extrem de populare. F. Hornby, cunoscut și pentru Meccano, a început să producă trenuri mecanice în 1915, urmate de primele garnituri de tren electrice în jurul anului 1925. Al Doilea Război Mondial a afectat foarte mult industria trenurilor de jucărie. După război, noi jucării au concurat pentru preferințele copiilor și multe firme s-au închis în anii 1960. Dar trenuri de jucărie au continuat să fie fabricate, inclusiv de către numele binecunoscute ca Märklin, Fleischmann, Lehmann și Hornby. Producția de modele feroviare de astăzi nu ar putea exista fără utilizarea pe scară largă a materialelor plastice de înaltă calitate și a controalelor electronice sofisticate, plus o inginerie în miniatură foarte realista.

Discount 22%
250.75 Lei 195.99 Lei

+ Taxa verde 0.75 Lei

Momentan Indisponibil
CuloareMulticolor MarcaKaremi PentruBaieti TipSet trenulet Varsta6 ani
Filtre produs
Culoare
Pentru
Tip
Varsta
Marca