Îți amintești cum te jucai ore întregi construind șine pentru trenuri de jucărie când erai copil? Dacă ți-a plăcut să te joci cu astfel de lucruri, și copiilor tăi le va plăcea. Trenurile și mașinile cu lasă un sentiment de aventură și distracție în fiecare copil. Să-ți duci copilul într-un ținut de aventură cu o colecție variată de masinute de jucărie, cu telecomandă și multe alte modele.

Este mai interesant faptul că poți viza o serie de strategii lingvistice pentru copilul tău în timp ce vă jucați cu mașinile de jucărie. Ele sunt chiar și o jucărie ideală de folosit în sesiunile de coaching pentru părinți bazate pe joacă, deoarece mașinile sunt adesea foarte motivante pentru cei mici.
Când ne jucam cu mașini de jucărie, unele dintre strategiile noastre preferate de limbaj timpuriu sunt:

Comentariile – vorbește despre ceea ce faci tu sau copilul în joacă.

Pauza – jucați jocuri competitive („pe locuri, fiti gata, start”) și faceți o pauză înainte de a spune „start, pentru a oferi copilului ocazia de a umple golul.

Opțiuni – aveți o selecție de mașini și vehicule de jucărie, oferă copilului posibilitatea de a alege cu care vrea să se joace.

Repetiție – repetă cuvintele țintă care vrei sa fie reținute de către copilul tău de mai multe ori în timpul jocului.

Copiază și adaugă – repeta ceea ce a spus copilul și adaugă un alt cuvânt. De exemplu, „mașină”, „mașină rapidă”, „mașina merge”, „mașina mea”, „împinge mașina” etc. .

Urmează-i exemplul – urmărește ce face copilul în joacă, apoi alătură-te cu asta. Urmărește și copiază ceea ce face el în joc, mai degrabă decât să încerci să îl direcționezi.

Folosește mașini de jucărie pentru a exersa acțiuni de imitare.

Imitația este o abilitate prelingvistică importantă, iar folosirea mașinilor de jucărie este o modalitate distractivă de a exersa imitarea acțiunilor. Ne place să modelăm acțiuni precum împingerea mașinii, apoi oprirea, împingerea cu un deget sau lovirea mașinii pe podea.
Foloseste mașini de jucărie pentru a exersa sunete simbolice

De asemenea, poți utiliza mașini de jucărie pentru a exersa sunete simbolice și cuvinte exclamative, ceea ce este excelent pentru susținerea abilităților lingvistice timpurii. Cuvintele și sunete precum „brum”, „zoom”, „bip bip”, „claxon”, „wow”, „yay” etc. sunt distractive de exersat când te joci cu mașini de jucărie. Copiilor le place să facă activități precum împingerea mașinilor pe o rampă, mașini de curse și blocaje, pentru a le oferi o mulțime de oportunități de a exersa aceste sunete și cuvinte.
Folosește mașini de jucărie într-un joc simplu, pentru a sprijini abilitățile lingvistice timpurii.

O altă modalitate excelentă de a folosi mașinile de jucărie pentru a susține abilitățile lingvistice timpurii este să-i sugerezi copilului tău sa le descrie (culoare, forma, marca etc.). Pentru aceasta, pune o serie de vehicule într-o geantă. Scoate cate un vehicul pe rand. Pe lângă numele și sunetele vehiculelor, această activitate întărește abilitățile timpurii, cum ar fi răbdarea, așteptarea, partajarea și multe altele.

Sper că ai găsit aceste informații ca fiind utile și că ai primit câteva idei noi despre cum poți folosi mașinile de jucărie pentru a susține abilitățile lingvistice timpurii ale copilului tău.

Discount 10%
99.00 Lei 89.00 Lei
+
CuloareAlb rosu albastru MarcaKaremi TipCu telecomanda Varsta7 ani
Discount 31%
36.00 Lei 24.99 Lei
+
Discount 19%
220.75 Lei 179.00 Lei

+ Taxa verde 0.75 Lei

+
CuloareVerde MarcaKaremi PentruBaieti TipCu telecomanda Varsta7 ani
Discount 29%
49.00 Lei 35.00 Lei
+
CuloareTransparent MarcaKaremi PentruBaieti TipFara telecomanda Varsta2 ani
Discount 44%
229.00 Lei 129.00 Lei
+
Discount 31%
36.00 Lei 24.99 Lei
+
Discount 27%
55.00 Lei 39.99 Lei
+
CuloareMulticolor MarcaKaremi PentruBaieti TipFara telecomanda Varsta3 ani
Discount 33%
43.00 Lei 29.00 Lei
+
CuloareVerde/Rosu MarcaKaremi PentruBaieti TipFara telecomanda Varsta3 ani
Discount 19%
220.75 Lei 179.00 Lei

+ Taxa verde 0.75 Lei

+
CuloareRosu MarcaKaremi PentruBaieti TipCu telecomanda Varsta7 ani
Discount 36%
39.00 Lei 25.00 Lei
+
CuloareVerde MarcaKaremi PentruBaieti TipFara telecomanda Varsta3 ani
Discount 36%
39.00 Lei 25.00 Lei
+
CuloareRosu MarcaKaremi PentruBaieti TipFara telecomanda Varsta3 ani
Discount 31%
36.00 Lei 24.99 Lei
+
Vezi inca 12 produse
Filtre produs
Abilitati dezvoltate
Culoare
    Afiseaza toate (12)
Inaltime
Latime
Lungime
Pentru
Poveste/Personaj
Tip
Varsta
Marca