Sfaturi simple pentru aspiratorul robot pentru podele curate

25/02/2022
Sfaturi simple pentru aspiratorul robot pentru podele curate

Aceste sfaturi simple de configurare, programare și întreținere te vor ajuta să faci aspiratorul robot să funcționeze pentru tine și nu invers.

În teorie, aspiratoarele robot sunt soluția perfectă pentru menținerea unei case curate, fără a fi nevoie să ridici un deget. Multe modele noi (inclusiv cele la prețuri accesibile) oferă totul, de la senzori de navigare cu laser la maparea planului casei, la control de pe telefon și vocal pentru cea mai bună curățare.

Dar, în practică, modelele de aspirator robot necesită puțin mai multă intervenție umană decât te-ai aștepta. Se pot împiedica de fire, covoare și dezordinea casnică de zi cu zi sau se pot pierde pe drumul înapoi către stația de încărcare. Din fericire, după ce am testat zeci de aspiratoare robot, ne-am dat seama de multe dintre aceste obstacole sunt ușor de evitat.

Întrucât amenajarea fiecărei case este diferită, alocă-ți puțin timp pentru a observa aspiratorul robot la primele sale curse. Acest lucru îți va permite să vezi cât de bine se orientează în jurul (și sub) mobilierul tau și unde se blochează. Va fi apoi mai ușor să-ți configurezi spațiul, astfel încât să poată funcționa cu ușurință, fără probleme.

Cum să profiți la maximum de aspiratorul robot?

În ultimii ani, niciun alt gadget - căști, bicicletă electrică, literalmente orice - nu s-a îmbunătățit la fel de dramatic ca umilul aspirator robot. Hardware-ul și software-ul s-au îmbunătățit dincolo de orice imaginație, iar prețurile au scăzut semnificativ, până la punctul în care aspiratoarele robot sunt acum un instrument de uz casnic accesibil și convenabil în loc de o declarație de bogăție sau o potențială mașină pentru pisici.

Este obișnuit ca peria principală de pe un aspirator robot să se blocheze pe cabluri și perdele lungi, oprindu-l pe loc. Uneori, este nevoie chiar și de cabluri pentru plimbare. Pentru a preveni aceste scenarii, asigură-te că cureți podeaua de încărcătoarele de telefon și alte cabluri și leaga orice perdele lungi înainte de a trimite robotul la curățare.

Aceeași regulă se aplică pentru orice obiecte mici care pot fi aspirate cu ușurință, cum ar fi șosetele. Dacă ai copii și/ sau animale de companie, asigură-te că pui deoparte jucăriile și accesoriile. Dacă lucrezi de acasă, asigură-te că ai luat orice consumabile de pe jos, cum ar fi agrafe sau benzi de cauciuc. 

Pe lângă fire, ciucurii de la capetele covoarelor reprezintă o provocare pentru multe aspiratoare robot. Deși de cele mai multe ori sunt capabile să-și găsească drumul liber, tind să se îngrămădeasca sau sa se strice. Pentru a preveni ca aspiratorul să se prindă în ciucuri sau să-ți strice complet covorul, plaseaza-le dedesubt înainte de a începe sesiunea de curățenie.

În ceea ce privește covoarele groase, ar fi mai bine să le îndepărtezi complet de pe podea, dacă este posibil. De cele mai multe ori, aspiratoarele robot nu pot trece peste aceste covoare și, dacă o fac, peria principală ar putea doar să tragă înapoi, mai degrabă decât să aspire murdărie.

Indiferent de cât de bine manevrează un aspirator robot în jurul casei tale, există încă zone de care probabil vrei să-l ții departe. În funcție de cât de avansat este modelul tău, există diferite moduri de a închide anumite camere sau părți ale camerelor.

Unele aspiratoare au senzori de navigare cu laser care creează o hartă a casei tale în timp ce curăță. Folosind aplicația însoțitoare, poți sublinia anumite zone în care dorești să creezi bariere. Și dacă ai un aspirator mai puțin costisitor care nu acceptă nici una dintre aceste metode, poți lua în considerare izolarea zonelor cu bariere fizice, cum ar fi o poartă pentru copii.

Majoritatea aspiratoarelor robot moderne au capabilități de programare, astfel încât să poți selecta în ce zile ale săptămânii dorești să cureți și la ce oră. În acest fel, poți seta aspiratorul pentru o oră în care știi că vei fi în afara casei, cum ar fi 7 dimineața de luni până vineri sau la 9 dimineața în weekend, astfel încât podelele tale să fie întotdeauna curate când ajungi acasă și robotul nu te deranjează când ești acolo.

Comentarii

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu